Teljesítménytúra – 2021. március

 Márciusi emléktúra

Kedves Túrázók!

Köszönjük a jelentkezéseket, viszont sajnálattal kell értesítenünk Titeket, hogy az új járványügyi szigorítások nem engedik meg a túra megszervezését (104/2021. (III. 5.) Korm. rendelet). Emiatt mégis le kell mondanunk a túrát, ami annyit tesz, hogy nem tudunk se emléklapot se kitűzőt, se állomásokat biztosítani. Alternatívaként elküldjük a menetleveleket amikkel be tudjátok járni a távokat. Köszönjük, hogy ebben a nehéz helyzetben is mellettünk álltok és részt akartatok venni a túrán. Reméljük az októberi emléktúrán is viszont látunk titeket!

Üdvözlettel: Hámori Attila csst.


Kedves Túrázók, Cserkésztestvérek!

A jelenlegi korlátozások miatt nem tudjuk szokásos formában megszervezni túránkat. Ennek ellenére szeretnénk számotokra a túrázás és a megemlékezés lehetőségét megteremteni, ezért idén „instant” túraként hirdetjük meg a Márciusi Emléktúrát.
Mit jelent ez?
A táv teljesítésére ezúttal két napotok lesz: március 20 vagy 27. A regisztráció után emailben elküldjük nektek a menetlevelet és a GPX track-et (ennek megnyitásához lentebb találtok segítséget). Ezek alapján tudjátok teljesíteni a túrát. Menetközben az állomásokon QR kódok segítségével érhettek el további tartalmakat.
A célban, amennyiben tudjátok igazolni a táv teljesítését egy útvonal felvétellel, akkor emléklappal és kitűzővel várunk. Az útvonal felvételéhez szintén adunk tippeket lentebb.
Részvételi díj:
Amennyiben szeretnél hozzájárulni a túra költségeihez, a célban becsületkasszába szívesen fogadjuk adományaitokat (200 Ft-ot)

Biztonsági előírások: az Országos Elnökség tájékoztatása szerint lehet őrsi túrákat szervezni, maximum 10 fős létszámmal, a járványügyi előírások betartásával és a helyi hatóságok értesítésével. Ezzel kapcsolatban kérjetek bátran segítséget a csapatparancsnokoktól vagy tőlünk.

Facebook esemény: TBD

Rajt: H5 HÉV, Csillaghegy HÉV állomás közelében lévő Petőfi tér

Cél: Pomáz, Templom tér 1/a (nagyterem melletti cserkészotthon kertje). A cél nem lesz folyamatosan nyitva, erről tájékoztatást a regisztráció után adunk.

Regisztráció: (március 11. 23:59-ig!): Jelentkezés

GPX fájlok: itt elérhetőek

Térkép (Pilis- és Visegrádi-hegység) és fejlámpa a hosszabb távokon ajánlott!

Távok

Márciusi Emléktúra S (15,6 km / 551 m)
Csillaghegy HÉV megálló – Róka-hegy oldala – Ezüst-Kevély – Nagy-Kevély – Kevély-nyereg – Majdán-nyereg – Oszoly-nyereg – Pomáz
Szintidő: 8 óra

S táv

Márciusi Emléktúra M (26,8 km / 843 m)
Csillaghegy HÉV megálló – Róka-hegy oldala – Ezüst-Kevély – Nagy-Kevély – Kevély-nyereg – Teve-szikla – Pilisborosjenő – Házi-réti víztározó – Majdán-nyereg – Oszoly-nyereg – Pomáz
Szintidő: 9 óra

M táv

Márciusi Emléktúra L (36,9 km / 1089 m)
Csillaghegy HÉV megálló – Róka-hegy oldala – Ezüst-Kevély – Nagy-Kevély – Kevély-nyereg – Mackó-barlang – Hosszú-hegy – Szántói-nyereg – Pilisszentkereszt – Lom-hegyi-nyereg – Holdvilág-árok – Gyopár-forrás – Pomáz
Szintidő: 11 óra

L táv

Márciusi Emléktúra XL (50 km / 1726 m)
Csillaghegy HÉV megálló – Róka-hegy oldala – Ezüst-Kevély – Nagy-Kevély – Kevély-nyereg – Mackó-barlang – Hosszú-hegy – Szántói-nyereg – Pilisszentkereszt -Dobogókő – Dömös határa – Vadálló-kövek – Prédikálószék – Király-kút – Sikáros – Pomáz
Szintidő: 13 óra

XL táv

Mindenkit szeretettel várunk! Ha bármi kérdésetek van, keressetek minket bátran!

Jó munkát!
A szervezők nevében

Mészáros Fülöp, Hámori Attila
937. Szent Tarzicius Cscs.
Tel: +36 20 610 80 55
E-mail: hamori.attila0@gmail.com
Technikai útmutatók:
1) GPX fájl megnyitása
2) Útvonalfelvétel készítése
3) QR kód olvasáas

Korábbi meghirdetések

2020. március / 2019. október / 2019. március / 2018. október / 2018. március2017. október